INGREDIENTAI: 1 pakelis želės (naudojau persikinio skonio)
8 šaukštai vandens (+250 ml žele paruošimui)
20 gramų želatinos
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
60 gramų cukraus
40 gramų kvietinių miltų
15 gramų kakavos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Varškės kremui:
1 skardinė konservuotų persikų (didelės, apytiksliai 830 g)
400 gramų kreminės varškės (naudojau vanilinio skonio)
400 mililitrų jogurto (naudojau abrikosų/mango skonio)
pagal skonį citrinų sulčių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių, kiaušinių baltymus išplakti dubenyje iki standžių putų.
2.
Atskirame dubenyje išplakti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir dar kartą paplakti, tuomet atsargiai įmaišyti į išplaktus baltymus.
3.
Į kiaušinių masę persijoti miltus kartu su kepimo milteliais ir kakava. Atsargiai išmaišyti.
4.
Į tortinę įtiesti kepimo popierių ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje 10 minučių. Kai biskvitas iškeps, jį atvėsinti.
5.
Užvirti vandenį, jį atvėsinti, įsipilti į puodelį 8 šaukštelius vandens, suberti želatiną į vėsų vandenį ir brinkinti ją apie 10 - 15 minučių. Išbrinkusią želatiną pakaitinti (galima trumpai mikrobangų krosnelėje arba įstatyti puodelį su želatina į dubenį pripildytą karšto vandens) iki kol granulės visiškai ištirps. Atvėsinti.
6.
Į dubenį sudėti varškę, supilti jogurtą ir gerai sumaišyti.
7.
Atvėsintą želatiną supilti į varškės ir jogurto masę.
8.
Atsidėti 5 - 6 persikų puseles, o likusius persikus supjaustyti, sudėti į varškės ir jogurto masę. Perpjauti citriną per pusę ir išspausti sulčių.
9.
Ant atvėsusio biskvito supilti jogurto ir varškės masę, įdėti į šaldytuvą iki kol sustings.
10.
Užvirti vandenį, supilti į dubenį ir suberti žele miltelius, gerai išmaišyti. Atvėsinti.
11.
Griežinėliais supjaustyti likusius persikus, sudėlioti ant varškės sluoksnio, užpilti apstingusia žele. Tam, kad vaisių gabaliukai neišplauktų į viršų ar kitaip nejudėtų, pirmą kartą žele įpilkite tik šiek tiek, kad apsemtų vaisius ir statykite į šaldytuvą. Kai žele sustings, supilkite visą paruoštą žele. Įdėkite atgal į šaldytuvą ir kai tortas sustings, galima ragauti.
Patarimai:
•
Tam, kad torto šonai būtų gražūs, aplink tortinės šonus dėkite acetatinę juostą.
•
Vaisius ir žele skonį galite rinktis pagal savo skonį.
•
Naudojau 21 cm skersmens tortinę.