INGREDIENTAI: 1 vienetas vištienos krūtinėlės
1 pundelis iceberg salotų
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas mandarinų (arba apelsino)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 pundelis krapų
1 skiltelė česnako
pagal skonį prieskonių
pagal skonį sezamo sėklų
pagal poreikį kreminio sūrio
pagal poreikį fetos sūrio
pagal skonį džiūvėsėlių (naudojau naminius)
Užpilui:
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį garstyčių
pagal skonį medaus
pagal skonį citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti šiaudeliais, pabarstyti prieskoniais, sezamo sėklomis, pašlakstyti aliejumi.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti vištieną ir kepti kelias minutes iki kol iškeps.
3.
Krapus susmulkinti.
4.
Į dubenį dėti fetos sūrį, kreminį sūrį, suberti krapus, įspausti česnako ir išmaišyti. Imti šiek tiek masės ir formuoti mažus rutuliukus.
5.
Salotos lapus, svogūną, papriką susmulkinti. Suberti į dubenį, sudėti paruoštus sūrio rutuliukus, vištienos juosteles.
6.
Mandariną supjaustyti, sudėti į dubenį su salotomis, pabarstyti džiūvėsėlių, sezamo sėklų.
7.
Užpilui į dubenį įpilti aliejaus, citrinos sulčių, įdėti garstyčių, medaus, įberti druskos, pipirų ir gerai išmaišyti. Užpilti ant salotų.