INGREDIENTAI: 500 gramų kreminės varškės (pirktinės arba naminės)
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
6 šaukštai cukraus
2 stiklinės vaisių (pasmulkintų braškių, bananų, persikų ar kt.)
40 gramų želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Želatiną užpilkite 100ml vandens ir palikite 15-20 min išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite garų vonelėje arba virš nedidelės ugnies (svarbu, kad neužvirtų, nes nesustings) ir palikite pravėsti.
2.
Varškę sumaišykite su cukrumi (3 šaukštais). Grietinėlę išplakite su cukrumi (3 šaukštais) bei vaniliniu cukrumi iki standumo. Želatiną lėtai įmaišykite į varškės masę. Įmaišykite išplaktą grietinėlę.
3.
Nuplaukite vaisius ir pusę jų padėkite ant formos dugno. Tada į formą supilkite varškės masę. Ant viršaus gražiai išdėliokite likusius vaisius, lengvai juos spusteldami.
4.
Desertą padekite kelioms valandoms į šaldytuvą stingti. Tada išimkite iš formos ir gražiai supjaustykite. Tinka patiekti vieną ar su šviežiais vaisiais, trintomis uogomis.