INGREDIENTAI: Įdarui:
250 gramų braškių
100 gramų cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto
100 gramų cukraus
2 šaukštai vandens (ledinio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui braškes perpjauti pusiau ir sumaišyti su cukrumi bei citrinų sultimis. Leisti pastovėti, kol gaminsite tešlą.
2.
Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir cukrų, vanilinį cukrų. Sudėti šaltą sviestą ir rankomis trupinti su miltų mišiniu iki tešla bus panaši į smulkius duonos trupinius. Tada supilti ledinį vandenį (jo gali reikėti ir kiek daugiau ar mažiau) iki tešla sulips kai ją suspaudžiate pirštais, netrupės. Tešlą padalinti į dvi dalis - vieną didesnį gabalėlį (daugmaž 2/3 tešlos) ir vieną mažesnį bei abu gabaliukus padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
3.
Didesnį tešlos gabalą iškočioti ir juo iškloti kepimo popieriumi išklotos formos dugną, suformuojant aukštesnius kraštelius. Ant viršaus sudėti uogas ir paskleisti daugmaž tolygiu sluoksniu. Mažesnią tešlos dalį užtarkuoti ant uogų viršaus arba tiesiog užtrupinti pirštais.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Ištraukus iš orkaitės palikite truputį atvėsti, o tada mėgaukitės!