TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Jokūbas Steponas Rimgaudas Vakarė Rufas
Šventinis vištienos ir kepenėlių vyniotinis
Šventinis vištienos ir kepenėlių vyniotinis

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
0.5 kilogramo maltos vištienos
0.5 kilogramo vištų kepenėlių
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 vienetai džiūvėsėlių
pagal skonį prieskonių (naudojau naminius)
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį džiovintų špinatų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos kepenėles supjaustyti nedideliais gabaliukais.

2.
Į dubenį sudėti maltą mėsą, kepenėles, įmušti kiaušinį.

3.
Morką sutarkuoti smulkia burokine tarka, smulkiai supjaustyti svogūną, sudėti į dubenį su mėsa. Įberti džiūvėsėlių, pagardinti, prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis ir gerai išmaišyti.

4.
Ant dviejų kepimui skirtų maišelių padalinti paruoštą masę ir susukti. Jei norite, galite gaminti vieną didesnį.

5.
Vyniotinius surišti, kad kepant laikytų savo formą. Vyniotinius sudėti į kepimo formą.

6.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių.

7.
Kai vyniotiniai iškeps, juos atvėsinti, dėti į šaldytuvą ir uždėti sunkią lentelę ar kitą sunkesnį daiktą ir paslėgti. Palikti šaldytuve visai nakčiai. Vieną vyniotinį pabarstyti džiovintais špinatais. Labai gardu skanauti su duonos riekele.




admin · 2022-06-03 03:00 · 266 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt