INGREDIENTAI: 400 gramų vištienos filė
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
3 skiltelės česnako
1 šaukštas miltų
0.5 žiupsnelio druskos
0.5 žiupsnelio pipirų
Užpilui:
200 gramų grietinėlės
50 gramų sūrio
1 pundelis krapų
Pabarstymui:
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos filė šiek tiek atmuškite, tada smulkiai supjaustykite, įspauskite česnako, įmuškite kiaušinį, dėkite smulkintą svogūną, druską, pipirus, miltus. Gerai išmaišykite ir formuokite nedidelius kamuoliukus. Dėkite į kepimo indą, pašlakstytą grietinėle.
2.
Pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 15 minučių.
3.
Kol kamuoliukai šiek tiek apkeps, paruoškite padažą: sutarkuokite sūrį, berkite kapotus krapus, pilkite grietinėlę, viską išmaišykite. Paruoštą padažą užpilkite ant kamuoliukų ir dar kepkite apie 20 minučių. Pabaigai pabarstykite petražolių.