INGREDIENTAI: 2 vienetai pomidorų (didesnių)
2 saujos rūgštynių
2 saujos špinatų (arba salotų lapų)
5 vienetai rabarbarų (kotų)
1 vienetas ilgavaisių agurkų (arba jaunos cukinijos)
0.5 vieneto greipfrutų (didelio)
4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštai sezamo sėklų (arba linų sėmenų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pasiruošiu 2 saujas rūgštynių lapų – supjaustau, 2 saujas špinatų lapelių, 2 didesnius pomidorus – supjaustau gabaliukais, 1 ilgavaisį agurką – sutarkuoju stambiais šiaudeliais, 5-6 rabarbaro kotus – nulupu ir supjaustau plonais griežinėliais.
2.
0,5 didelio greipfruto – išspaudžiu sultis. Visas daržoves gerai permaišau, užpilu sultis, taip pat 4-5 v. š. saulėgrąžų aliejaus, 2 v. š. sezamo sėklų.
3.
Dar kartą gerai išmaišau ir palieku šaldytuve bent 15 minučių skoniams ir aromatams susimaišyti. Tiekiu kaip gaivų priešpiečių patiekalą ar kaip garnyrą keptai žuviai.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!