TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 02:39
Lašišos iešmeliai grilyje
Lašišos iešmeliai grilyje

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
600 gramų lašišų filė be odos
3 vienetai paprikos (naudojau žalią, geltoną ir raudoną)
2 vienetai rausvųjų svogūnų
1 šlakelis citrinų sulčių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštas itališkų žolelių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį supilti alyvuogių aliejų, itališkas žoleles, smulkintą česnaką (galima jį ir įspausti), išmaišyti.

2.
Lašišą supjaustyti nedideliais, vieno kąsnio, gabalėliais. Paprikas supjaustyti didesniais kubeliais, svogūną supjaustyti didesniais gabalėliais.

3.
Jei naudosite medinius iešmelius, juos pirmiausia pamirkykite vandenyje bent 1 valandą.

4.
Ant iešmelių mauti paprikos gabaliukus, tuomet lašišą, svogūną, lašišą, papriką ir taip sluoksniuojant užpildyti iešmelius.

5.
Konditeriniu teptuku aptepti paruoštus iešmelius su paruoštu alyvuogių aliejaus mišiniu, jei neturite konditerinio teptuko, galima tiesiog pašlakstyti šaukšteliu. Pabarstyti druska, pipirais.

6.
Kepti lašišą grilyje ant vidutinės kaitros apie 3 - 4 minutes, tuomet apversti ir dar pakepti 3 - 4 minutes arba iki kol iškeps ir lašiša nebus skaidri.

7.
Prieš tiekiant apšlakstyti citrinos sultimis.




admin · 2022-05-29 21:00 · 279 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt