TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-20 10:59
Gaivusis nekeptas Pina Colada tortas
Gaivusis nekeptas Pina Colada tortas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
175 gramai sausainių
90 gramų sviesto
25 gramai kokoso drožlių
Kremui:
400 mililitrų kokosų pieno (pilno riebumo)
400 gramų grietinėlės
360 gramų konservuotų ananasų
250 gramų jogurto, natūralaus
200 mililitrų ananasų sulčių (naudojau pirktines)
50 gramų kokoso drožlių
27 gramai želatinos
pagal skonį cukraus pudros
3 lašai romo aromato
Viršui:
500 mililitrų ananasų sulčių (naudojau pirktines)
11 gramų želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sutriname, sumaišome su kokoso drožlėmis ir ištirpintu sviestu. Suberiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, tolygiai paskirstome, gerai paspaudžiame ir įdedame į šaldytuvą 30 minučių.

2.
Kremui želatiną suberiame į ananasų sultis ir pašildome, vis maišant ant nedidelės ugnies, kol ji ištirps (tik neužvirinkite). Paliekame atvėsti.

3.
Kokoso pieną, jogurtą, kokoso drožles ir romo aromatą gerai išplakame. Įpilame atvėsusias sultis, sudedame ananaso gabalėlius, įdedame pagal skonį cukraus pudros ir gerai išmaišome.

4.
Išplakame šaltą grietinėlę iki standumo ir atsargiai įmaišome į kokoso-sulčių masę.

5.
Kremą supilame ant torto pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti.

6.
Torto viršui sumaišome sultis su želatina, pakaitiname kad ištirptų (neužviriname!) ir paliekame atvėsti. Kai atvės, atsrgiai supilame (geriausia - šaukštu) ant sustingusio kremo.

7.
Tortą vėl padedame į šaldytuvą, kad viršus sustingtų.

8.
Puošiame pagal savo fantaziją.


Patarimai:

Aš naudojau karštame vandenyje tirpius želatinos miltelius. Jeigu naudosite paprastą želatiną, ją pirmiausia užpilkite sultimis, palikite 20-30 min išbrinkti ir tada ištirpinkite.




admin · 2022-05-28 09:00 · 208 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt