TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Ranka ranką prausia
Įdaryta lydeka arba sterkas
Įdaryta lydeka arba sterkas

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
1 vienetas žuvies (apie 2kg lydeka, sterkas ar kita)
4 riekės batono
1 stiklinė pieno
2 vienetai morkų
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
0.5 pundelio krapų (gali būti su kotais)
0.5 pundelio petražolių
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis prieskonių žuviai
pagal skonį citrinų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žuvį išdarinėti, nukirpti pelekus, nuskusti žvynus. Žuvies mėsą atskirti nuo odos ir iškaulinti. Turi likti žuvies oda su galva.

2.
Svogūnus sukepinti su morkomis. Batoną išmirkyti piene.

3.
Sumalti: žuvies mėsą, mirkytą batoną, keptus svogūnus su morkomis ir petražolės su krapais.

4.
Į maltą masę įmušti kiaušinį, įdėti majonezo įspausti pusės citrinos sulčių sudėtį prieskonius: druska, pipirai, žuvies prieskoniai.

5.
Viską išmaišyti paragauti, gal trūksta prieskonių ar citrinos.

6.
Odą guldyti ant skardos, kurioje kepsite ir prikimšti gauta mase. Suformuoti gražią žuvį, odą truputį pakišant po apačia. Aptepti aliejumi.

7.
Kepti apie 1 val. 40min 130°c temp. Kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio.




admin · 2022-05-27 21:00 · 187 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt