INGREDIENTAI: 800 gramų jautienos išpjovos
30 gramų druskos
6 skiltelės česnako
šiek tiek kmynų
šiek tiek paprikos miltelių
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Mėsą gerai ištrinti prieskoniais, druska, tarkuotu česnaku ir dėti į šaldytuvą 3 - 4 paroms. Kiekvieną dieną šaldytuve apversti ir vėl įtrinti tais pačiais prieskoniais, nes mėsa išskiria sultis, todėl reikia, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
2.
Nusausinti mėsą ir įvynioti į marlę. Pakabinti, kur šilta ir sausa, pavyzdžiui, virtuvėje virš viryklės (ar netoli radiatoriaus ar krosnies) ir palikti savaitei.
3.
Vėliau laikyti šaldytuve suvyniojus į kepimo popierių apie savaitę, kol pilnai išdžius.