INGREDIENTAI: 400 g jautienos nugarinės
2 v.š. petražolių, smulkintų (šviežių)
2 v.š. rozmarinų, smulkintų (šviežių)
2 skiltelių česnako
200 ml vyno (Pinot Noir)
200 g sviesto
Žiupsnio druskos
2 lauro lapelių
Kukurūzų dribsnių (polenta)
Juodųjų pipirų
Parmezano sūrio
Čiabatos
Aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Gerai sutrinti žalumynus, česnakus bei pipirus. Jautieną įtrinti mišiniu, sudėti į polietileninį maišelį, užpilti vynu, sudėti lauro lapelius, užrišti ir laikyti 1 - 2 valandas kambario temperatūroje. Pasimarinavusią mėsą nusausinti ir pašauti į įkaitintą 180°C temperos orkaitę. Kepti uždengus folija 30 minučių. Po to kepti dar 15 -20 minučių atidengus foliją, kol mėsa apskrus. Vandenį užvirti ir palengva pilti kukurūzų dribsnius (polentą), nuolat maišant, kol sutirštės, tada sudėti sviestą, parmezaną, smulkintas žoleles. Išjungti ugnį ir viską gerai išmaišyti. Vieno centimetro storio riekėmis supjaustyti čiabatą, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais ir išspausti česnako. Kepti orkaitėje. grilio rėžimu, kol mėsa apskrus. Ištraukus duoną iš orkaitės, užtarkuoti permazano sūrio. Patiekalą patiekti lėkštėje su atvėsusia duona. Skanaus.