TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Filemonas Sikstas Rimkantas Girmantė Odeta
Varškės desertas su karamele
Varškės desertas su karamele

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
500 gramų kreminės varškės
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų saldainių (karamelinių arba keisti į rududu, žr. patarimus)
100 gramų cukraus
1.5 šaukšto želatinos
Aptepimui:
pagal poreikį kokosų aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį kokoso drožlių (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį suberti želatiną, įpilti grietinėlę ir palikti brinkti 10 - 15 minučių. Tuomet pakaitinti, nuolat maišant, iki kol ištirps. Labai svarbu neužvirinti - kitaip nesustings! Palikti šiek tiek atvėsti.

2.
Į dubenį sudėti varškę, supilti grietinėlę su želatina, suberti cukrų ir išmaišyti.

3.
Saldainius supjaustyti nedideliais gabaliukais.

4.
Formą, kurioje bus ruošiamas desertas, ištepti kokoso aliejumi, kad vėliau gražiai išsiimtų. Tuomet berti saldainių gabaliukus, atsargiai sudėti paruoštą varškės masę. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausiai - visai nakčiai.

5.
Prieš tiekiant pabarstyti kokoso drožlėmis.


Patarimai:

Prieš išimant desertą, formą trumpai panardinkite į karštą vandenį, taip desertas atlips nuo sienelių, o tuomet apverskite į lėkštę, kurioje tieksite. Atsargiai, kad vandens nepatektų į formą! Galima ruošti ir silikoninėse keksiukų formelėse arba paprastoje kekso formoje. Jei ruošite kekso formoje, tai ją reikėtų ištiesti kepimo popieriumi.


Saldainius galima keisti rududu, uogomis, šokolado gabaliukais, smulkintais karamelizuotais riešutais ar kitais mėgiamais priedais.


Kreminę varškę galima keisti paprasta varške, tik tuomet ją reikėtų gerai sutrinti iki vientisos konsistencijos, kad neliktų varškės grūdelių. Kaip paruošti naminę kreminę varškę, galima rasti šiame recepte.




admin · 2022-05-24 21:00 · 195 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt