TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-04-18 05:27
Minkštas mielinis keksas
Minkštas mielinis keksas

Porcijų skaičius: 20

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
750 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno (šilto)
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų razinų
80 mililitrų aliejaus
80 gramų sviesto (tirpinto, + šiek tiek aptepimui)
14 gramų sausų mielių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį berti razinas, užpilti karštu vandeniu ir palikti mirkti apie 15 minučių, tuomet išgriebti ir nusausinti.

2.
Tešlai į dubenį pilti pieną, berti mieles, cukrų, berti miltus nuolat maišant, iki kol tešla bus grietinės tirštumo, likusius miltus atidėti. Išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 10 minučių iki kol mielės suaktyvės.

3.
Į dubenį su paruošta tešla įmušti kiaušinius, išmaišyti, pilti aliejų, sviestą ir vėl gerai išmaišyti. Įsijoti likusius miltus su kepimo milteliais ir druska, užminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 1.5 valandos iki kol pakils. Kai tešla pakils, suberti razinas ir lengvai perminkyti.

4.
Paruoštą tešlą padalinti į dvi dalis.

5.
Du kepimo indus aptepti sviestu (arba kiaušinio ir pieno plakiniu) ir sudėti paruoštą tešlą.

6.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.




admin · 2022-05-24 15:00 · 217 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt