TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Lietuvos įstojimo į NATO diena Didysis penktadienis
Gaivus vyšninis želė tortas
Gaivus vyšninis želė tortas

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
800 gramų šaldytų vyšnių
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
300 gramų cukraus
75 gramai želatinos
1 lašas vanilės esencijos (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vyšnių sluoksniui: 30 g želatinos užpilti 70 ml šalto vandens, kad išbrinktų. Išvirti vyšnių sirupą: suberti vyšnias, užpilti 850 ml vandens, suberti cukrų. Išmaišyti ir leisti užvirti. Užvirus nukošti. Pamatuoti 500 ml sirupo. Saują sirupe virtų vyšnių išdėlioti būsimo torto formos dugne. Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies (arba karšto vandens vonelėje), kol ištirps. Per tankų sietelį supilti į pamatuotus 500 ml vyšnių sirupo. Gerai išmaišyti ir užpilti ant vyšnių torto formoje. Dėti į šaldytuvą sustingti (apie 1 valandą).

2.
Grietinėlės sluoksnis: 15 g želatinos užpilti 40 ml vandens. Grietinėlę supilti į puodą, pagal skonį berti cukraus pudros, įlašinti vanilės ekstrakto. Pakaitinti beveik iki virimo, tačiau neužvirti. Nukelti nuo kaitros. Želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol granulės ištirps. Per tankų sietelį supilti į grietinėlę. Gerai išmaišyti ir praaušinti. Pirmajam torto sluoksniui sutvirtėjus, atsargiai užpilti pravėsusį grietinėlės sluoksnį.

3.
Paskutiniam sluoksniui: Iš likusio vyšnių sirupo ir želatinos, taip pat kaip pirmąjį, paruošti paskutinį torto sluoksnį. Atsargiai supilti jį ant grietinėlės sluoksnio ir palikti tortą šaldytuve per naktį. Prieš išimant tortą iš formos pamerkti į dubenį su karštu vandeniu sekundei. Tuomet ant torto formos uždėti apverstą lėkštę ir staigiu judesiu apversti. Skanaus!




admin · 2022-05-24 00:00 · 349 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt