INGREDIENTAI: 1 saujelė žemės riešutų
2 šaukštai uogienės (mėgstamos)
2 vienetai braškių (nebūtina)
šiek tiek aliejaus (formoms patepti)
Pagrindui:
0.5 stiklinės datulių (be kauliukų)
0.5 stiklinės žemės riešutų sviesto
1/3 stiklinės kanapių sėklų (lukštentų)
1/4 stiklinės žemės riešutų
Įdarui:
240 gramų anakardžių riešutų (per naktį mirkytų vandenyje)
3 šaukštai riešutų sviesto
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai medaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Keksiukų formeles patepame aliejumi. Iš kepimo popieriaus išsikarpome 16 juostelių. Po 2 dedame į keksiukų formeles, sudarant kryželį, taip bus lengviau išimti pyragėlius.
2.
Pagrindui virtuvės kombaine sutriname datules, kanapių sėklas, žemės riešutus ir riešutų sviestą. Triname, kol pasidarys lipnios masės gumulas. Formuojame pagrindą į keksiukų formeles, gražiai paspaudžiant prie dugno. Dedame į šaldymo kamerą 30 min.
3.
Įdarui prikaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpiname medų ir riešutų sviestą.
4.
Į virtuvinį kombainą suberiame per naktį mirkytus anakardžių riešutus, supilame ištirpintą medų ir sviestą, citrinų sultis, įberiamos druskos. Sutriname iki vientisos masės.
5.
Įdarą padaliname ant pyragėlių pagrindo. Vėl dedame į šaldymo kamerą 20 min.
6.
Tepame mėgstama uogiene. Pabarstome žemės riešutais. Jei norisi, puošiame braškėmis.
Patarimai:
•
Stiklinė 200 ml.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!