TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Sviestiniai pyragėliai su riešutais "Šekerbura"
Sviestiniai pyragėliai su riešutais "Šekerbura"

Porcijų skaičius: 15


INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (šalto)
50 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių trynių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų graikinių riešutų (arba kitų mėgstamų)
200 gramų cukraus pudros
1 šaukštelis cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įdarui į keptuvę berti riešutus ir 5 - 10 minučių apkepti iki kol šiek tiek parus. Jei norite, galite kepti ir orkaitėje.

2.
Į dubenį berti riešutus, cukraus pudrą, cinamoną ir susmulkinti elektriniu smulkintuvu.

3.
Tešlai sviestą supjaustyti smulkiais gabaliukais.

4.
Į dubenį dėti sviestą, berti miltus, druską ir susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Masė turi būti biri, be didelių gabaliukų. Jei neturite smulkintuvo, galima sviestą sutarkuoti smulkia tarka.

5.
Į dubenį su paruošta mase dėti trynį, grietinę ir išminkyti tešlą. Paruoštą tešlą padalinti į 15 rutuliukų.

6.
Kiekvieną rutuliuką iškočioti, dėti įdarą ant vienos pusės, tuomet ant įdaro užlenkti likusią pusę be įdaro, suspausti kraštelius ir po truputį susukti. Raštams padaryti galima naudoti specialų įrankį.

7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, dėti pyragėlius ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių. Kai iškepa, pyragaičiai turi būti balti.




admin · 2022-05-23 09:00 · 325 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt