INGREDIENTAI: 90 gramų šokolado
200 mililitrų aliejaus
100 mililitrų pieno
3 kiaušinių
200 gramų cukraus
300 gramų miltų
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
250 mililitrų grietinėlės
1 citrinų
9 gramai grietinėlės standiklio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius ir druską išplakti, po to dėti cukrų.
2.
Maišant pilti aliejų, miltus, pieną ir kepimo miltelius.
3.
Galiausiai peiliu susmulkintą šokoladą sudėti į masę (bet nebeplakti, tik pamaišyti, kad šokoladas labai nesusismulkintų).
4.
Supilti į formeles popierines ar silikonines ir pašauti į 180°C temperatūros orkaitę (įkaitintą) ir kepti 20-30 minučių..
5.
Tada gaminame grietinėlę. Į dubenį pilame grietinėlę, standiklį ir keletą lašų citrinos sulčių, šiek tiek cukraus. Viską plakame iki standžios masės.
6.
Konditeriniu švirkštu keksiukus papuošiame grietinėle. Skanaus !