INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (virtų, didesnių arba 4 mažesnių)
140 gramų konservuotų žirnelių (arba kukurūzų)
120 gramų kiaulės liežuvio (virto)
80 gramų sūrio (apytikriai, tarkuoto)
0.5 vieneto obuolių (rūgštaus, žr. patarimus)
1 skiltelė česnako
1 pundelis krapų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį džiūvėsėlių (baltos duonos)
pagal poreikį majonezo (naudojau naminį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Liežuvį, kiaušinius ir obuolį supjaustyti. Nuo žirnelių nuvarvinti skystį. Krapus susmulkinti, česnaką sutarkuoti. Sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su paruoštais ingredientais dėti majonezo, suberti sūrį, pabarstyti pipirais ir gerai išmaišyti. Prieš tiekiant sudėti džiūvėsėlius.
Patarimai:
•
Jei neturite rūgštaus obuolio, naudokite tą, kurį turite, tik prieš tai apšlakstykite citrinų sultimis.