INGREDIENTAI: 450 gramų graikiško jogurto
2 vienetai mango vaisiaus (nuluptų, be kaulo svoris 325 gr)
150 mililitrų sulčių (naudojau ananasų-mangų, tinka ir kitų egzotinių vaisių)
100 gramų balto šokolado
20 gramų želatinos
3 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek cukraus pudros
1 vienetas biskvito (naudojau šį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želatiną užpilkite 50 ml sulčių ir palikite išbrinkti.
2.
Mangus nulupti, išimti kaulukius ir supjaustyti, apšlakstyti citrinos sultimis ir sutrinti elektriniu trintuvu.
3.
Likusias sultis sumaišyti su trintais mangais ir, vis maišant, kaitinti, kol pradės virti. Nuimti nuo kaitros ir įmaišyti smulkintą šokoladą, kad ištirptų. Tuomet dėti brinkintą želatiną ir maišyti, kol ištirps. Palikti pravėsti.
4.
Atvėsusią mangų tyrę išplakti su jogurtu. Paragaukite, jei trūksta saldumo, dėkite cukraus pudros.
5.
Biskvitą pjaukite į tris dalis. Vieną dalį tepkite kremu, dėkite antrą dalį, vėl tepkite kremu, dėkite trečią. Viršų ir šonus ištepkite likusių kremu ir palikite šaldytuve kelioms valandoms. Puoškite, kaip patinka.