INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus
200 gramų šokolado (skirto kepiniams)
2 vienetai kiaušinių
160 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (tirpinto)
80 mililitrų pieno
2 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti šokoladą ir ištirpinti garų vonelėje.
2.
Į kitą dubenį supilti tirpintą sviestą, pieną, įmušti kiaušinius, supilti ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišyti. Tuomet suberti miltus, kepimo miltelius, kakavą, cukrų ir vėl gerai išmaišyti.
3.
Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą ir palikti bent valandai.
4.
Iš atšalusios tešlos imti mažą gabaliuką, padaryti rutuliukus, kiekvieną rutuliuką apvolioti cukraus pudroje.
5.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, dėti iki 15 rutuliukų paliekant didesnius tarpus, nes kepdami išsiplečia.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.