INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
125 gramai pieno
25 gramai šlapių mielių
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų sviesto
300 gramų cukraus
300 gramų aguonų
200 gramų razinų
50 mililitrų grietinėlės
pagal skonį vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruošiame tešlą: mušame kiaušinius, dedame žiupsnelį druskos ir gerai išplakame.
2.
Mieles sumaišome su cukrumi ir įpilame šilto pieno. Aktyvavus mieles, supilame į išplaktą masę ir iš lėto beriame miltus. Masę minkome ant aliejumi patepto paviršiaus 40 minučių.
3.
Padaliname į 5 dalis ir paliekame pailsėti 20-30 minučių.
4.
Tešlai pailsėjus, pradedame ruošti pyrago lakštus - tešlą pakočiojame su kočėlu ir imame į rankas. Švelniai tempiame į skirtingas puses iki norimo dydžio lakštų.
5.
Kiekvieną lakštą patepame lydytu sviestu ir pabarstome cukrumi.
6.
Ruošiame įdarą: razinas užpilame karštu vandeniu, leidžiame išbrinkti.
7.
Aguonas sumaišome su vaniliniu cukrumi ir keliais šaukštais cukraus, įpilame šiek tiek grietinėlės.
8.
Paskutinį lakštą aptepus sviestu ir cukrumi, beriame aguonas, išdėliojame razinas ir viską susukame.
9.
Susuktą šimtalapį aptepame kiaušinio plakiniu ir uždengus maistine plėvele paliekame 30 minučių.
10.
Pyragui pakilus, kepame 220 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 190 laipsnių ir uždengus kepame dar 40 minučių.