INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių
3 vienetai bulvių (virtų)
2 šaukštai bulvių krakmolo
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
70 gramų kiaulienos šoninės (sūdytos)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas grietinės
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nevirtas bulves sutarkuojame, nusunkiame.
2.
Virtas bulves sumalame. Jų masės turėtų būti 3 kartus mažiau nei žalių bulvių masės (taip pat, kaip ir ruošiant masę cepelinams). Dedame į tarkuotų bulvių masę.
3.
Beriame druskos, krakmolo. Gerai išmaišome.
4.
Drėgnomis rankomis gnybiame masės ir formuojame kukulius ir po vieną dedame virti į pasūdytą verdantį vandenį. Atsargiai šaukštu patikriname, ar neprilipo prie dugno - šiek tiek pastumdome. Verdame apie 20 min.
5.
Padažui skirtą šoninę supjaustome kubeliais ir apkepame. Susmulkiname svogūnus ir juos apkepiname kartu su šonine. Įmaišome grietinę, šiek tiek pakaitiname.
6.
Kukulius patiekiame su padažu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!