INGREDIENTAI: Tešlai:
175 gramai miltų
125 gramai cukraus
125 gramai sviesto (minkšto)
2 vienetai kiaušinių
80 mililitrų pieno
75 gramai šokolado
2 šaukštai kakavos (nesaldžios)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
250 gramų kreminės varškės
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 pakelis vanilinio cukraus
10 gramų kukurūzų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai supjaustome šokoladą ir ištirpiname garų vonelėje.
2.
Sviestą išsukame su cukrumi iki vientisos masės, mušame po vieną kiaušinį ir viską plakame. Supilame 40 ml pieno, ištirpintą šokoladą, pamaišome ir beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir kakava. Viską darkart gerai išmaišome.
3.
Įdarui sumaišome ir išplakame varškę, kiaušinį, cukrus ir krakmolą.
4.
Kekso formą ištepame aliejumi, dedame 2/3 tešlos, padarome bortelius iš abiejų pusių ir į įdubimą paskirstome varškę. Į likusią tešlą įpilame 40 ml pieno, išmaišome ir uždedame į formą, ant įdaro viršaus. Palyginame, kad varškės nesimatytų.
5.
Kepame 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Mediniu smeigtuku patikriname, ar iškepė. Iškepus paliekame formoje atvėsti, po to atsargiai apverčiame. Galima apibarstyti cukraus pudra.