AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 800 gramų kalakutienos faršo (kiaulienos ar kt.)
2 vienetai kiaušinių
50 gramų maltų džiūvėsėlių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Viršui:
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai pomidorų padažo
200 gramų sūrio (tarkuoto)
3 šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną smulkiai sukapoti. Apkepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Morkas sutarkuoti ir dėti prie svogūnų, kepinti apie 10 minučių, kol morkos susileis, įspausti česnaką. Dėti pomidorų padažą ir gerai išmaišyti. Palikti šiek tiek atvėsti.
2.
Į faršą įmušti kiaušinius, berti druską ir pipirus, džiūvėsėlius. Faršą išminkyti, padalinti į 6 dalis. Iš kiekvienos formuoti storą paplotėlį ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
3.
Ant mėsos dėti morkų masės. Sūrį sutarkuoti ir išmaišyti su grietine. Išdėlioti ant morkų.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 45 minutes.