INGREDIENTAI: Tešlai:
800 gramų miltų
500 mililitrų kefyro (arba raugintų pasukų)
250 mililitrų aliejaus (galima dėti ir mažiau)
2 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai druskos
14 gramų sausų mielių
Įdarui:
600 gramų kiaulienos faršo (neriebaus)
200 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 pundelis svogūnų laiškų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek muskato
šiek tiek rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Faršą pagardinti druska, pipirais, paprikos milteliais, muskatu ir palikti marinuotis. Tik prieš kepant beliašus į faršą sudėti smulkintą svogūną, svogūno laiškus ir įpilti vandens.
2.
Į kefyrą suberti mieles, druską ir cukrų, viską išmaišyti, supilti aliejų, suberti miltus ir užminkyti tešlą. Uždengti plėvele ir trumpam palikti. Jei pasigaminsite iš vakaro, galima laikyti šaldytuve.
3.
Formuoti pyragėlius: tešlą dalinti norimo dydžio gabalėliais (aš padalinau į 20 vnt.), kiekvieną pakočioti, į vidų dėti įdaro, užspausti kraštelius.
4.
Keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų, sudėti pyragėlius ir kepti karštame aliejuje, kol apskrus iš abiejų pusių, pradėti kepti sujungimo siūle į apačią. Iškepus padėti ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejų. Patiekti su sultiniu, šviežiomis daržovėmis ar mėgstamu padažu.