TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-29 08:51
Menkė keptuvėje pomidorų padaže
Menkė keptuvėje pomidorų padaže

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
400 gramų menkių filė (naudojau šaldytą atitirpintą, tinka ir kitokia balta žuvis)
300 gramų vyšninių pomidorų (galima keisti paprastais ar konservuotais, žr. patarimus)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (mažo arba 0.5 didesnio, galima keisti paprastu svogūnu)
60 mililitrų balto sauso vyno (tinka ir nealkoholinis, galima nedėti)
30 gramų baziliko (arba 1 a.š. džiovintų provanso žolelių ar raudonėlio)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių (arba obuolių ar balzaminio acto)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio citrinos žievelės (nebūtina)
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus - svogūną supjaustyti mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti, vyšninius pomidoriukus perpjauti pusiau (jei naudojate paprastus pomidorus, supjaustyti kubeliais). Baziliko lapelius, jei naudojate, supjaustyti į kelias dalis.

2.
Menkę nusausinti vienkartiniu virtuviniu rankšluosčiu, iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

3.
Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus, dėti menkę ir apkepti po 1-2 minutes iš abiejų pusių kol beveik iškeps (bet ne visiškai). Tuomet atsargiai išimti, sudėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų.

4.
Į keptuvę įpilti dar šaukštą aliejaus, įkaitinti ant vidutinės kaitros. Dėti svogūną, maišant pakepti iki suminkštės. Dėti česnaką ir aitriųjų paprikų miltelius ir maišant pakepinti apie 20-30s. Supilti vyną (jei naudojate) ir maišant pakaitinti iki vynas beveik nugaruos.

5.
Sudėti pomidorus ir kepti kartais pamaišant apie 6 - 8 minutes. Pomidorus stebėti - jie turi sušilti, šiek tiek sukristi, bet vis dar laikyti savo formą.

6.
Įtarkuoti 0.5 a.š. citrinos žievelės, įspausti 1 v.š. citrinų sulčių (arba obuolių ar balzaminio acto), dėti baziliką, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti. Paragauti, ar patinka padažos skonis - jei atrodo rūgštoka, įberti šiek tiek cukraus, o jei rūgštelės trūksta - dar citrinos sulčių (arba acto).

7.
Į pomidorų padažą sudėti menkę, pašildyti apie minutę ir tiekti. Patiekiant galima papuošti bazilikų ar mėtų lapeliais.


Patarimai:

Pomidorai. Vyšniniai pomidorai padažui tinka tobulai, dėl savo švelnaus saldžiąrūgščio skonio. Bet juos galite keisti ir paprastais pomidorais - neluptus supjaustykite kubeliais. Naudojant paprastus pomidorus gali norėtis pagardinti daugiau citrinos sulčių ir cukraus, nes jų skonis žiemą labai neintensyvus. Galite naudoti ir smulkintus konservuotus pomidorus savo sultyse, tik jų atvejų citrinos sulčių (arba acto nedėkite) ir padažą pagardinkite žiupsneliu cukraus, nes konservuoti pomidorai dažniausiai rūgštesni.


Vietoje menkės. Šiame recepte vietoje menkės puikiai tinka ir kitoka mėgiama balta žuvis, pvz. jūros lydeka, dorada, sterkas.



Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!



admin · 2022-05-17 00:00 · 460 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt