INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų miltų
125 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
5 vienetai obuolių (didelių)
5 šaukštai cukraus
25 gramai sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Viršui:
1 vienetas kiaušinių trynių
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai šaltą sviestą sutarkuoti į miltus, mušti kiaušinį, cukraus ir suminkyti tešlą. Pagardinti vanile. Iškočioti 2 mm storio lakštą ir jį įkloti į 18 cm kepimo skardelė. 1/3 tešlos turėtų likti viršui. Tešlą su skardele atvėsinti pusvalandį šaldytuve.
2.
Obuolius nulupti ir supjaustyti smulkiomis skiltelėmis, sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir miltais bei vanile. Suverti viską ant atvėsusio pagrindo, sviestą pasmulkinti kubeliais ir sudėlioti ant obuolių. Iš likusios tešlos iškočioti juosteles ir jomis padengti pyragą. Kiaušinio trynį išplakti su šaukšteliu vandens ir plakiniu aptepti pyrago viršų, pabarstyti cukrumi ir cinamonu.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. Skanauti atvėsusį.