INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
200 gramų margarino
200 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
600 mililitrų pieno
300 gramų sviesto
200 gramų cukraus
5 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų miltų
1 vienetas vanilės ankšties
Pertepimui:
350 gramų uogienės (rūgščios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Margariną sutarkuoti ir su miltais sutrinti tarp pirštų. Įberti druską, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę ir viską išmaišyti. Minkyti tešlą, tešla turi būti vientisa ir kočiojama. Ilgai tešlos neminkyti, kad neištirptų margarinas.
2.
Padalinti tešlą į vienodo dydžio rutuliukus, man gavosi 10, ir dėti keletui valandų į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinti iki 190 C laipsnių ir ant kepimo popieriaus iškočioti kuo plonesnius lakštus. Juos apipjauti pagal norimą dydį ir subadyti šakute. Dėti kepti po vieną, kol paruduos, apie 10-15 minučių.
3.
Pieną supilti į puodą, vanilės ankštį perpjauti pusiau ir išimti sėklas, viską sudėti į pieną ir užvirinti. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakti iki baltumo, po truputį suberti miltus ir viską paplakti, kad miltai gerai išsimaišytų. Nuo pieno nugriebti susidariusią plėvelę ir išimti vanilės ankštis.
4.
Po truputį karštą pieną supilti į kiaušinių masę ir maišyti. Supylus apie pusę pieno, kiaušinių ir pieno mišinį perpilti į puodą, kuriame dar liko pieno. Taip daroma, kad pienas nesutrauktų kiaušinių. Kiaušinius ir pieną nuolat kaitinti, kol užvirs ir sutirštės, apie 8-9 minutes.
5.
Sutirštėjusį kremą nukelti ir perpilti į švarų indą, įdėti sviesto išmaišyti, užklotii maistine plėvele ir palikti atvėsti.
6.
Dėti torto lakštą, ant jo užtepti kremo, dėti kitą lakštą ir vėl užtepti kremo. Taip sutepti visus lakštus ir uogiene. Ant viršutinio lakšto tepti kremo, šonus taip pat aptepti ir viską apiberti trupiniais. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.