INGREDIENTAI: 8 riekės duonos
0.5 vieneto brokolių
1 vienetas svogūnų
20 gramų sviesto
150 gramų fermentinio sūrio
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
8 šaukšteliai pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną supjaustyti žiedais ar pusžiedžiais. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti svogūnus, kol šiek tiek suminkštės. Pagardinti druska ir pipirais.
2.
Brokolį išskirstyti smulkesniai žiedynais. Sumaišyti su svogūnais.
3.
Ant duonos riekelių užtepti pomidorų padažo, dėti brokolių ir svogūnų. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Sūrį sutarkuoti ir pabarstyti sumuštinius.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Patarimai:
•
Jei norite, kad brokoliai būtų minkštesni, juos, išskirstytus žiedynais, galite nuplikyti verdančiu vandeniu.