INGREDIENTAI: 500 gramų sluoksniuotos tešlos (mielinės ar bemielės, atitirpusios)
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį sezamo sėklų
Įdarui:
250 gramų rikotos sūrio (arba varškės)
1 vienetas kiaušinių
70 gramų šaldytų špinatų (atitirpusių)
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įdarui į dubenį dėti špinatus, sūrį, įmušti kiaušinį, įspausti česnako, suberti aitriųjų paprikų miltelius, druską ir išmaišyti.
2.
Tešlos lapelius padalinti pusiau, šiek tiek pakočioti, ant kiekvieno dėti po šaukštą įdaro, tuomet sulenkti pusiau ir prispausti kraštelius šakute.
3.
Aptepimui į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti.
4.
Kiekvieną pyragėlį aptepti kiaušinio plakiniu, apiberti sezamo sėklomis. Į kepimo formą sudėti pyragėlius.
5.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių iki kol taps auksinės spalvos.