INGREDIENTAI: 10 vienetų kiaušinių
3 saujos dilgėlių (šviežių)
1 saujelė svogūnų lukštų (geriau raudonųjų)
1 saujelė žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baltus kiaušinius gerai nuplauti su soda.
2.
Apdėti svogūnų lukštais, žolytėmis. Tik palikti tarpų - nes, kaip matosi antroje mano foto, kai kuriuos kiaušinius taip tvirtai ,,apšiltinau'' lukštais, kad dilgėlės tiesiog neturėjo prieigos. Aprišti labai tvirtai plonu skudurėliu.
3.
Dilgėles susmulkinti.
4.
Dėti smulkintas dilgėles į šiltą vandenį. Tuoj pat sudėti ir kiaušinius. Nuo užvirimo pradžios pavirti 12 min. Dar palaikyti puode, kol kiek pravėsta.
5.
Atsargiai išvynioti. Nusivylėt? Palaukite keliolika minučių. O stebukle - kiaušiniai tapo žalsvais, praėjus tam tikram laikui nuo išvirimo.
6.
Jokių actų, juo labiau druskos, nereikia.