INGREDIENTAI: Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
80 gramų cukraus
80 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
800 gramų desertinės varškės (braškių skonio)
400 gramų jogurto, braškinio
150 mililitrų vandens
35 gramai želatinos
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį braškių
Viršui:
350 mililitrų vandens (karšto)
77 gramai braškių želė
pagal poreikį braškių
pagal poreikį šilauogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir išplakti iki purumo iki kol masė padidėja kelis kartus. Tuomet supilti aliejų, suberti druską, įsijoti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti.
2.
Kepimo formą su nusegamais šonais (naudojau 30 cm skersmens) įtiesti kepimo popierių ir supilti paruoštą tešlą.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Tuomet biskvitą atidėti atvėsti.
4.
Kremui į dubenį suberti želatiną, supilti vandenį ir 10 - 15 minučių palikti brinkti. Tuomet pakaitinti iki kol želatina ištirps, atidėti atvėsti.
5.
Į dubenį dėti varškę, jogurtą ir išmaišyti.
6.
Braškes smulkiai supjaustyti, sudėti į dubenį su varške ir jogurtu. Tuomet supilti želatiną ir išmaišyti.
7.
Braškes perpjauti pusiau.
8.
Į torto formą su biskvitu aplink kraštus sudėti braškes, supilti paruoštą kremą. Dėti į šaldytuvą stingti kelioms valandoms.
9.
Braškes supjaustyti griežinėliais.
10.
Kai braškinis kremas sutvirtės, ant viršaus sudėti braškes, šilauoges.
11.
Į dubenį berti žele, pilti vandenį ir išmaišyti. Palikti iki kol atvės, tuomet supilti ant paruošto torto. Dėti į šaldytuvą iki kol sustings.