INGREDIENTAI: 300 gramų kreminės varškės (arba paprastos, žr. patarimus)
200 gramų braškių
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
100 gramų sausainių
30 gramų sviesto
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius pamalame smulkintuvu arba pasmulkiname buvių grūstuve iki stambių trupinių. Sumaišome su tirpintu sviestu. Sausainius sudedame į stiklines, šaukšteliu lengvai spusteldami, kad trupiniai truputį sukibtų.
2.
Šaltą grietinėlę išplakame su šiek tiek cukraus iki standumo. Plaktą grietinėlę atsargiai sumaišome su kremine varške.
3.
Braškes šiek tiek patriname šakute. Jeigu norisi, jas pagardiname trupučiu cukraus.
4.
Ant sausainių dedama varškės kremo. Tada dedame braškių, tada vėl kremo, tada dar šiek tiek braškių ir ant viršaus - kremo. Viršų galime papuošti braškėmis.
5.
Desertus dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms, o tada skanaujame.
Patarimai:
•
Vietoje kreminės varškės tinka ir paprasta varškė. Ją sutrinkite elektriniu trintuvu drauge su pora šaukštų jogurto (arba pieno, arba grietinės), kad neliktų grūdelių. Jeigu elektrinio trintuvo neturite, varškę pertrinkite per sietelį.