INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
120 mililitrų pieno
pagal poreikį kvietinių miltų
50 mililitrų vandens
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
2 vienetai bananų
1 vienetas obuolių (rūgštesnio)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolį ir bananus nulupame. Supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
3.
Trynius išplakame su cukrumi. Pilame vandens ir išplakame. Supilame pieną, išmaišome.
4.
Įsijojame miltus - jų dedame tiek, kad tešla būtų daugmaž grietinės tirštumo.
5.
Obuolius ir bananus įmaišome į tešlą.
6.
Atskirai iki standumo išplakame kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišome į tešlą.
7.
Keptuvėje įkaitiname aliejaus (arba sviesto).
8.
Šaukštu dedame tešlos formuodami blynelius. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
9.
Patiekdami galime pabarstyti cukraus pudra ir pagardinti mėgiama uogiene.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.