INGREDIENTAI: 360 gramų varškės 9%
2 šaukštai moliūgų tyrės
4 šaukštai bulvių krakmolo (kupinų, gali prireikti ir 5)
pagal skonį druskos
šiek tiek kmynų
šiek tiek sviesto (nebūtina, padažui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Paprasčiau nebūna – varškę, moliūgų tyrę ir krakmolą sudedu į gilų indą, didesne šakute maišau, kol viskas tolygiai susimaišo, jei tešla dar truputį limpa prie indo sienelių, įdedu papildomą šaukštą krakmolo.
2.
Tešlą dedu ant silikoniniu kilimėliu iškloto darbo stalo, padalinu į tris dalis, kiekvieną pirštais suformuoju į ilgą 3-4 cm storio virvę ir supjaustau gabaliukais, taip pat, kaip formuojant varškėčius.
3.
Kiekvieną gabaliuką delnais susuku į apvalų rutuliuką.
4.
Kaičiu puodą su vandeniu, vienam litrui vandens skaičiuoju šaukštelį druskos, ją beriu į jau užvirusį vandenį. Sudedu kukulius, atsargiai pamaišau, kad neliptų prie puodo dugno. Kai jau kukuliai pakyla į vandens paviršių, verdu apie 3 minutes.
5.
Tiekiu iškarto. Man asmeniškai labiausiai patinka užsiberti kmynų ir įsidėti truputį lydyto sviesto. Padažui galima maišyti sviestą ir grietinę, valgyti tiesiog su grietine. O tie, kad negali be mėsos, visgi prašė spirgučių padažo. Kadangi šiuos kukulius valgome pusryčiams, spirgų niekam nečirškinau, žinoma.
Patarimai:
•
Moliūgų tyrę ruošiu taip: jei labai trumpai – moliūgo gabalus dedu į skardą žieve žemyn, patepu lydytu sviestu ir kepu, kol moliūgas pilnai suminkštėja. Tuomet atvėsinu, nulupu žievę ir sutrinu iki tyrės konsistencijos, kartais nereikia net buitinės technikos, tinka paprasta šakutė.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!