INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų miltų
100 gramų graikiško jogurto
100 gramų sviesto
5 gramai kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Įdarui:
200 gramų faršo (jautienos ir kiaulienos)
1 šaukštas grietinės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek česnako
80 gramų sūrio (tarkuoto)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
šiek tiek pieno
Pabarstymui:
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai sviestą sukapoti, įmaišyti jogurtą, druską, palaipsniui suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 - 40 minučių.
2.
Įdarui faršą apkepti keptuvėje be aliejaus 5 - 6 minutes. Po to įdėti smulkintus svogūnų laiškus, česnaką, grietinę, prieskonius ir dar kelias minutes patroškinti. Nuimti nuo dujinės, įmaišyti žalumynus ir palikti atvėsti. Įmaišyti smulkiai sutarkuotą sūrį.
3.
Pamiltuoti stalą ir tešlą iškočioti maždaug 3 - 4 milimetrų storio. Išspausti su 8,5 centimetrų skersmens stikline apskritimus, į jų vidurį dėti šaukštelį įdaro, užlenkti ir užspausti kraštus pirštais arba šakute.
4.
Prieš kepant aptepti kiaušinio - pieno plakiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.