INGREDIENTAI: 7/10 kilogramo bulvių
100 mililitrų pieno
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio česnako granulės
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
450 gramų avienos (maltos)
180 gramų šaldytų daržovių mišinys (žirnelių, morkų, kukurūzų)
50 gramų svogūnų
2 skiltelės česnako (smulkiai tarkuoto)
2 šaukštai gravy mėsos padažas (miltelių)
2 šaukšteliai džiovintų petražolių
1 šaukštelis džiovintas rozmarinas
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis vorčesterio padažo
1 vienetas druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
1 vandens
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną supjaustyti smulkiais gabalėliais.
2.
Įkaitintame aliejuje apkepti smulkintus svogūnus. Į keptuvę dėti maltos mėsos ir suskaidyti ją mediniu šaukštu. Berti petražolių, rozmarino, čiobrelių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti. Kepti, kol mėsa gražiai apskrus. Įpilti Vorčesterio padažą ir dėti česnako, kepti porą minučių. Berti Gravy miltelius, permaišyti. Berti daržoves ir pilti šiek tiek vandens.
3.
Bulves nuskusti ir išvirti su druska. Sugrūsti. Įmaišyti sviestą, pieną, česnakų granules, pipirus ir sūrį.
4.
Sudėti mėsos masę į kepimo indą. Ant viršaus paskirstyti bulvių košę. Jei kepimo indas atrodo labai pilnas, dėkite jį ant kepimo skardos, kad įdaras kepdamas neišpurvintų orkaitės.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Prieš tiekiant, duot pailsėti 15 min.