INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens
1 vienetas kiaušinių
20 mililitrų aliejaus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
200 gramų jautienos (maltos)
200 gramų kiaulienos faršo
150 gramų svogūnų
100 gramų grietinės
50 gramų aliejaus
50 mililitrų mėsos sultinio
1 pundelis petražolių
3 gramai raudonųjų pipirų
3 gramai maltų kvapiųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą supilti vandenį, aliejų, įberti druskos ir užvirti. Įberti 160 g miltų ir išmaišyti nenukeliant nuo ugnies, tešlą reikia kaitinti iki kol tešlą sušoks į gabaliukus. Atidėti kelioms minutėms atvėsti.
2.
Tešlą perdėti į dubenį, įmušti kiaušinį ir maišyti iki vientisos masės. Nuolat maišant suberti likusius miltus. Miltų gali reikėti mažiau, tešla turėtų būti lengvai minkoma, elastinga. Uždengti maistine plėvele ir atidėti.
3.
Įdarui svogūną ir petražoles susmulkinti.
4.
Į dubenį dėti jautieną ir kiaulieną, svogūną, petražoles, druską, kvapiuosius pipirus, raudonuosius pipirus. Gerai išminkyti. Įdėti grietinės, įpilti sultinio, maišyti.
5.
Iš paruoštos tešlos suformuoti volelį, supjaustyti vienodomis dalimis (aš dalinau į 9) kiekvienas turėtų sverti apie 65 gramus.
6.
Kiekvieną gabaliuką iškočioti, mano buvo 21 cm skersmens iškočiotas apskritimas. Prie krašto dėti paruošto įdaro ir plonu sluoksniu paskirstyti per pusę pločio. Užlenkti kitą pusę ir švelniai spustelėti, kad viduje liktų kuo mažiau oro ir kepdami čeburekai labai neišsipūstų. Sutvirtinti kraštus spustelėjant šakute ar kraštelį susukti.
7.
Į gilią keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti čeburekus ir kepti iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus ir iškeps.
8.
Iškepusius čeburekus perdėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.