INGREDIENTAI: 2 vienetai burokėlių (virtų)
1 vienetas bulvių (virtų, didesnių)
3 šaukštai tepamo sūrelio
1 saujelė žalumynų
Įdarui:
1 sauja džiovintų slyvų
40 gramų fermentinio sūrio
1 šaukštelis graikiško jogurto
1 skiltelė česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įdarui sūrį smulkiai sutarkuokite, įspauskite česnaką, sudėkite smulkiai pjaustytas slyvas, dėkite jogurtą ir išmaišykite.
2.
Burokėlius smulkiai sutarkuokite ir nusunkite atsiradusį skystį. Virtą bulvę sutrinkite šakute arba bulvių grūstuve ir sumaišykite su nusunktais burokėliais. Dėkite smulkintus žalumynus, tepamą sūrį ir išmaišykite. Jei masė labai "šlapia", galite berti truputį smulkiai tarkuoto sūrio, o jei sausoka - galima dėti daugiau tepamo sūrio.
3.
Imkite šiek tiek burokėlių masės ir delne formuokite paplotėlį. Į jo vidurį dėkite truputį įdaro ir apspauskite jį burokėlių mase, suformuodami kamuoliuką. Kamuoliukus dar jeigu norisi, galima apvolioti sezamo sėklose ar tarkuotame sūryje ar smulkintuose riešutuose.
4.
Galite gardžiuotis iškart arba valandėlę-dvi leisti kamuoliukams pastovėti šaldytuve, jog jie truputį apdžiūtų ir sutvirtėtų.