INGREDIENTAI: Tešlai:
0.5 litro pieno
250 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį cukraus
pagal skonį druskos
Įdarui:
250 gramų varškės
3 vienetai bananų
2 šaukštai grietinės
pagal skonį vanilinio cukraus
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį sviesto (lydyto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinį, supilti pieną, išplakti, suberti miltus, įberti druskos, cukraus ir gerai išmaišyti taip, kad masėje neliktų gumuliukų.
2.
Įdarui į kitą dubenį dėti varškę, grietinę, berti vanilinio cukraus ir išmaišyti. Varškės įdaras neturi būti skystas.
3.
Keptuvę patepti aliejumi, įkaitinti, pilti nedidelį samtelį tešlos, keptuvę kiek pavartyti, kad tešla pasiskirstytų per visą keptuvės plotį. Kepti iki kol gražiai parus ir iškeps iš abiejų pusių.
4.
Bananus supjaustyti griežinėliais.
5.
Ant pusę lietinio dėti varškės įdaro, paskirstyti per pusę lietinio ploto, sudėlioti banano griežinėlius, užlenkti kita puse blynelio ir perlenkti dar kartą pusiau.
6.
Keptuvę patepti lydytu sviestu, ištirpinti, sudėti blynelius ir dar šiek tiek apkepti.
Patarimai:
•
Įdarui galima naudoti ir tik varškę, pagardinti razinomis, naudoti tik bananus arba bananus keisti konservuotais persikais, braškėmis, kitomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais.