TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Moliūginis žemės riešutų ir šokolado desertas
Moliūginis žemės riešutų ir šokolado desertas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
1 sluoksnis:
70 gramų kokosų sviestas
60 mililitrų klevų sirupo
4 šaukštai kokosų miltų
4 šaukštai moliūgų tyrės
2 šaukštai kakavos
1 žiupsnelis druskos
2 sluoksnis:
60 mililitrų kokosų aliejaus
60 mililitrų klevų sirupo
40 gramų sūdytų žemės riešutų
4 šaukštai žemės riešutų sviesto
4 šaukštai moliūgų tyrės
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
120 gramų juodojo šokolado
3 šaukštai žemės riešutų sviesto
20 mililitrų kokosų aliejaus
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Prikaistuvyje ištirpinkite kokosų sviestą. Supilkite 60 ml klevų sirupo ir 4 šaukštus moliūgų tyrės, gerai išmaišykite. Išjunkite kaitrą. Įberkite žiupsnį druskos, kokoso miltus, kakavos miltelius, dar kartą gerai išmaišykite.

2.
Masę sudėkite į kepimo popieriumi (būtinai) išklotą formą, taip kad kraštai būtų išlindę, šaukštu ar mentele išlyginkite masę, prispauskite. Formą naudokite nedidelę (mano 13x27 cm). Dėkite į šaldiklį.

3.
Antram sluoksniui dubenyje sumaišykite 4 šaukštus riešutų sviesto, 4 šaukštus moliūgų tyrės, 60 ml kokosų aliejaus, 60 ml klevų sirupo, cinamoną ir žiupsnį druskos. Supilkite ant pirmojo sluoksnio, išlyginkite.

4.
Per visą plotą apibarstykite riešutais, juos šiek tiek įspauskite. Dėkite atgal į šaldiklį.

5.
Glajui ištirpinkite šokoladą, sudėkite likusį riešutų sviestą, kokoso aliejų, suberkite druską. Palikite atvėsti.

6.
Kai atvės, užpilkite ant deserto viršaus, išlyginkite. Dėkite atgal į šaldiklį apie 1-1,5 val.

7.
Išimkite, supjaustykite norimos formos ir dydžio gabaliukais ir skanaukite. Jei viskas nebus suvalgyta iškart, laikykite šaldytuve, sandariai uždarytame inde.




admin · 2022-05-03 09:00 · 434 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt