INGREDIENTAI: 500 gramų obuolių
200 mililitrų vandens
200 gramų cukraus uogienėms (naudojome Dansukker)
150 mililitrų cukraus sirupo (šviesaus, naudojome Dansukker)
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštelis malto kardamono
1 šaukštelis malto kardamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais.
2.
Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių.
3.
Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6 minutes.
4.
Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.