TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Brusketos su surimio lazdelėmis ir braškėmis
Brusketos su surimio lazdelėmis ir braškėmis

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
4 riekelės prancūziško batono (arba čiabatos)
150 gramų krabų lazdelių (naudojome VIČI „Classic“ surimio)
120 gramų braškių
120 gramų arbūzo
2 šaukštai rikotos sūrio (arba kreminio sūrio, kupinų)
1 žiupsnelis citrinos žievelės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
pagal poreikį mėtų (arba braškių lapelių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prancūzišką batoną arba čiabatą supjaustykite riekelėmis ir apkepkite iš abiejų pusių.

2.
Rikotą pasūdykite ir papipirinkite.

3.
Arbūzą, braškes ir VIČI „Classic“ surimio lazdeles supjaustykite smulkiais gabalėliais, viską sumaišykite.

4.
Ant pravėsusių prancūziško batono arba čiabatos riekelių tepkite rikotą, dėkite braškių ir arbūzo mišinį. Užberkite pipirų ir citrinos žievelės.

5.
Papuoškite mėtų arba braškių lapeliais ir ragaukite.


Patarimai:

Jei neturite arbūzo, jį galite keisti didesniu kiekiu braškių.


Jeigu mėgstate švelnesnį skonį – rinkitės rikotą, jei norite sodresnio skonio – kreminį sūrį.


Ingredientų kiekį reguliuokite pagal tai, ką labiau mėgstate.


Šiam patiekalui labiausiai tinka saldžios braškės ir arbūzas, jei nusipirkote ne tokius saldžius, galite juos paskaninti šaukšteliu medaus.


Ant brusketų galite užbarstyti kepintų pistacijų gabaliukų ar skrudintų kedrinių pinijų.




admin · 2022-05-02 12:00 · 293 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt