INGREDIENTAI: 1.5 litro sultinio
250 gramų kopūstų
250 gramų raugintų kopūstų
120 gramų sorų kruopų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
2 šaukštai pomidorų pastos
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek grietinės
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Smulkiai supjaustome svogūną. Stambia tarka sutarkuojame morka.
2.
Puode įkaitiname 1-2 v.š. aliejaus ir apkepame svogūną ir morką.
3.
Pomidorų pastą ištirpiname 1 stiklinėje vandens. Pilame prie keptų daržovių, uždengiame dangčiu ir troškiname 10 minučių.
4.
Į puodą pilame sultinį, beriame gerai nuplautas sorų kruopas ir dedame lauro lapą. Verdame 30 minučių.
5.
Bulvę sutarkuojame stambia tarka. Kopūstus smulkiai supjaustome.
6.
Dedame į puodą ir verdame dar 20-30 minučių.
7.
Pagardiname druska, pipirais.
8.
Tiekiant apibarstome žalumynais ir pagardiname grietine.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!