INGREDIENTAI: 500 gramų vyšninių pomidorų (arba slyvinių)
200 gramų fetos sūrio
400 gramų makaronų (naudojome kriaukles, bet tinka bet kurie mėgiami)
50 gramų špinatų (nebūtina, bet laba tinka)
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba čiobrelio ar provanso žolelių)
1 saujelė mėtų (arba bazilikų)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
šiek tiek riešutų (naudojome “Gėrybių rago“ skrudintus migdolus su česnaku ir kanapių sėklomis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į kepimui tinkamą indą (naudojome 20x30 cm) dedame fetos sūrį. Aplink jį išdėliojame pomidoriukus. Viską apibarstome džiovintu raudonėliu ir užberiame smulkiai sukapotas česnako skilteles. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir rankomis pomidoriukus pavartome, jog tolygiau pasidentų. Dedame kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms (iki pomidoriukai lengvai paskrus ir odelės ims sproginėti).
2.
Likus daugmaž 10-15 minučių iki kepimo pabaigos išverdame makaronus - sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame pagal instrukciją ant pakuotės (mes virėme 7min). Makaronus nukošiame, o daugmaž stiklinę virimo skysčio atsidedame - jo gali reikėti padažui.
3.
Pomidoriukus ir fetą traukiame iš orkaitės. Šakute arba šaukštu sūrį patraiškome ir išmaišome, jog gautume padažą.
4.
Į padažą beriame špinatus, makaronus ir pasmulkintus mėtų lapelius (keletą atsidedame papuošimui), pabarstome juodaisiais pipirais. Išmaišome, jog visi makaronai pasidengtų padažu. Jei atrodo per sausa ir padažo norisi daugiau, įpilame truputį makaronų virimo skysčio.
5.
Patiekdami pabarstome pasmulkintais skrudintais riešutais, papuošiame atsidėtais mėtų lapeliais.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!