INGREDIENTAI: Tešlai:
500 mililitrų pieno
250 gramų grikių miltų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek džiovintų krapų
šiek tiek jūros druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 vienetas kiaušinių
2 gabalėliai lašišos
1 žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išplakame kiaušinį, beriame druskos, pipirų ir krapų, į plakinį beriame grikių miltus, gerai išmaišome.
2.
Keptuvę patepame aliejumi arba sviestu, įkaitiname. Pilame tešlos ir kepame lietinius iš abiejų pusių.
3.
Blyną susukame į ritinį, jį pjauname per pusę.
4.
Iškepame kiaušinį keptuvėje su aliejumi ar sviestu.
5.
Kiaušinį dedame į lėkštę. Ant jo formuojame "šulinį" iš lietinių ritinių. Šalia dedame lašišos. Apibarstome rūkytos paprikos milteliai. Skanaus!