INGREDIENTAI: 250 mililitrų pieno
200 gramų miltų (550D)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinį, paplakti, kad iširtų trynys, supilti pieną, aliejų, žiupsnelį druskos ir suberti miltus. Gerai išplakti, palikti 1 val. pastovėti.
2.
Tada ją supilti į plastmasinį buteliuką (aš pyliau į mineralinio vandens), kamštelyje pasidaryti mažytę skylutę aštriu smailiu peiliuku.
3.
Įkaitinti keptuvę, plonai ją ištepti aliejumi, ir lengvai paspaudžiant buteliuką, piešti norimas formas: gėles, širdeles, kitokius ažūrus ar nėrinius.
4.
Kai tik tešla kiek padžius, užkišus mentelę, greitai apversti blynelį. Iškepusius blynelius pabarstyti cukraus pudra.