INGREDIENTAI: 800 gramų braškių
500 gramų plikyti sausainiai
Kremui:
700 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus pudros
150 mililitrų vandens
3 šaukštai želatinos
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Vėliau ją pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti.
2.
Į tortinės dugną vienu sluoksniu sudedame plikytus sausainius.
3.
Braškes nuplauname, perpjauname per pusę ir dedame palei tortinės kraštą pjūviu į išorę.
4.
Kremui grietinėlę išplakame iki standžių putų.
5.
Maskarponę sumaišome su cukraus pudra, įspaudžiame pusę citrinos sulčių ir įtarkuojame žievelę. Į sūrio masę įmaišome grietinėlę. Plona srovele, maišant, supilame želatiną.
6.
Pusę kremo pilame ant sausainių. Dedame kelioms minutėms į šaldytuvą. Ant viršaus dėliojame vėl sausainių sluoksnį. Užpilame likusiu kremu. Dedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.
7.
Puošiame braškėmis ir mėtų lapeliais.
Patarimai:
•
Forma 27 cm skersmens.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!