AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
3 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės morkų (smulkiai tarkuotų)
4 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės cukraus
200 gramų grietinės, 30% riebumo
4 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų varškės
100 gramų cukraus
šiek tiek grietinėlės, liesos (12 proc.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morkas smulkiai sutarkuoti (per smulkesnę negu burokinė tarka) ir palikt pastovėti tol, kol pasiruošite tešlą.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti grietinę, supilti aliejų, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Sudėti morkas ir dar kartą permaišyti. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
3.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes (arba kol į pyrago vidurį įsmeigus medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą, neapsivėlusį tešla).
4.
Kol biskvitas kepa galima pasiruošti varškės kremą. Elektriniu trintuvu sutrinti varškę su trupučiu grietinėlės (tik tiek, kad nebūtų labai tiršta masė) ir cukrumi.
5.
Kai biskvitas bus iškepęs, bet ant virškaus nebus plutelės, išimti biskvitą iš skardos. Ant dar šilto biskvito viršaus sudėti varškės kremą, tolygiai paskirstyti ir kol dar šiltas susukti vyniotinį, apvynioti maistine plėvele ir palikti vėsiai 1-2 val.
6.
Kai visiškai atvės, galima pabarstyti cukraus pudra ar kaip kitaip papuošti.